29-01-2020 20:15

Shaffy avond (Let op aanmelden: t/m woensdag 22 januari)

Het is 1964 als Ramses Shaffy met ‘Shaffy Chantant’ voor het eerst op het podium staat met o.a. Liesbeth List, Louis van Dijk en Loesje Hamel. De grootste hit van Shaffy Chantant is wel ‘Shaffy Cantate’. Shaffy Chantant is ook het begin van het unieke duo Liesbeth List en Ramses Shaffy.  Shaffy en List zongen veel samen, bijvoorbeeld het bekende nummer ‘Pastorale’. Liesbeth List beschrijft Shaffy als een vrije ziel, soms eenzaam, maar vooral mateloos gretig en vol tomeloze passie.

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat Shaffy overleed en zijn liedjes zijn nog springlevend.
Guus Westdorp ging jarenlang met Ramses om en weet als geen ander de ziel te raken van de liedjes. Aan de hand van Shaffy’s liederen voert Guus Westdorp ons mee naar velden van vurige liefdes, verstilde grachten en nachten vol eenzaamheid en verlangen.

Guus koestert bijzondere herinneringen aan zijn vriend en collega:
“Als Ramses en ik elkaar zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’
We herkenden elkaar als we samen achter de piano zaten, ons verwonderden, streken uithaalden, samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen.”

Guus Westdorp is pianist, zanger, componist, arrangeur en tekstschrijver. In Nederland werkte hij onder andere met Shaffy’s muze Liesbeth List, Toon Hermans, Mathilde Santing en Ruth Jacott. Met Toon Hermans werkte hij (net als Bert van den Brink) aan diens laatste cd ‘Als de liefde….’.
In 2007 speelde hij in de beroemde Carnegie Hall in New York een Zarah Leander programma met de Zweedse zangeres Olivia Stevens.

Voor leden gratis en voor introducés 15 euro