Historische locatie in Delft
Recepties, vergaderingen en borrels
Prachtige exposities en meer
Leuke evenementen voor iedereen

Kunstsalon

Organisatie:
De Sociëteit Het Meisjeshuis is bij uitstek een locatie die geschikt is als De Kunstsalon. Uitgangspunt is dat de kunstwerken passen in de sfeer van het Meisjeshuis.

Organisatie:  Wilma van Giersbergen, Lèneke Knipscheer en Trudy van der Wees, met Hans Groneman en Piet Meijer als helpende hand. We streven er naar om twee keer per jaar een tentoonstelling te organiseren van verschillende kunstuitingen, zoals schilderijen, beeldhouwwerk, foto’s, tekeningen, sieraden en wat er verder te bedenken is.

Voorafgaande Tentoonstellingen:

De eerste tentoonstelling liet van 10 januari tot 11 september 2020 werken zien van  zeven leden van het Meisjeshuis. Voor de tweede tentoonstelling hebben leden van het Meisjeshuis kunstenaars uit hun netwerk gevraagd hun werken in het Meisjeshuis te exposeren. Deze tentoonstelling liep van 11 september 2020 tot 5 november 2021, langer dan gepland omdat het Meisjeshuis maanden was gesloten vanwege Corona. De derde tentoonstelling toonde schilderijen van kunstenaars uit het netwerk van de organisatie en was te zien van 5 november 2021 tot 7 oktober 2022, ook weer langer dan gepland door Corona. Op 7 oktober 2022 is de vierde tentoonstelling geopend. Er was werk te zien van kinderen en kleinkinderen van leden: Foto’s van Carolina Boersma, pentekeningen van Calvin Koumans, tekeningen van Juul Uilenreef en aquarellen van Eleonora Koumans. In de vitrine stonden beeldhouwwerken van Amélie en Lucie Bungarou en hun oma Danielle Jacquinot.

Lopende tentoonstelling:

Lopende Tentoonstelling: vrijdag 14 april 2023 – woensdag 15 november
Op 14 april 2023 is de vijfde tentoonstelling geopend. Er zullen werken te zien zijn van de bekende Delftse kunstenaars Rob van Es (o.a. bekend van zijn adembenemende microscopische werken, die onlangs op het Delftse station te zien waren) en Rafael Martig (o.a. bekend om zijn verfijnde manier van schilderen en van het tv-programma ‘het tweede straatje van Vermeer’, dat hij onlangs heeft gewonnen).
De makers zijn enorm geïnspireerd door de natuur en zijn in deze tentoonstelling een samenwerking aangegaan, waarbij ieder zijn eigen invalshoek heeft behouden. Een lust en verbazing voor het oog.